Welke keuze maak jij?

Iedereen heeft weleens een dag waarop je het liefst het dekbed weer over je heen wilt trekken als de wekker gaat. Gewoon niemand zien, geen sociale interacties en vooral nìets hoeven. Je hebt slechte nachten achter de rug, maakt je zorgen om mensen die je dierbaar zijn, bent bezig met het verwerken van verdriet,hebt teveel hooi op je vork genomen wat zich  nu wreekt etc…..
Vandaag stond ik op en ik had nergens zin in. Ik besloot om te gaan sporten, want ik weet dat ik daar eigenlijk altijd van opknap op zo’n dag. Na wat kracht- en uithoudingsoefeningen gedaan te hebben was ik nog altijd niet mijn optimistische zelf. Na het douchen ging ik op de bank zitten terwijl mijn hoofd nog altijd vol was. 
Op dat moment realiseerde ik me, dat ik een keuze had. Meerdere keuzes zelfs. Mijn hart was totaal klaar voor Tony’s chocolonely….. Het stemmetje in mijn hoofd zei dat ik eruit moest, de natuur in, wéér in beweging…. twee jaar geleden had ik eerder en makkelijker naar mijn hart geluisterd. Nu besloot ik mijn verstand te volgen, want behoefte aan me slecht voelen, had ik alles behalve. Met een hele forse tegenzin ging ik naar de hei waar ik met diezelfde tegenzin begon aan een wandeling. Ik rook de bloemen, ik liep door het zand, zoekend naar minder mulle stukken, ik zag een aantal prachtige paarse bloemetjes tussen het bruin, gele, groene gras en hei. Ik liep langs de schaapskooi en hoorde de schapen genoeglijk blaten, zag torretjes en kevers druk doen en hoorde de vogels fluiten.
Al na een kwartier zakten mijn schouders, mijn frons werd minder en ook mijn mondhoeken trokken wat op. Ik absorbeerde de natuur zoveel als mogelijk en wilde er één mee zijn. Na een half uur liep ik vrijer, en genoot ik van het zijn in de buitenlucht. Zelfs toen een kwartier later wat regendruppels vielen bleef ik me fijn voelen. Ik beeldde me in dat de regen mijn hoofd wat leger spoelde. Ik ontspande meer en meer. Tegen het eind van mijn wandeling ben ik nog even langs de kant gaan zitten om mijn omgeving eens rustig op me in te laten werken. Toen ik weer onderweg was naar huis voelde ik me zó gelukkig en ook een beetje trots dat ik een keuze had gemaakt die goed was voor hoofd én lichaam. 
65 kilo geleden had ik zeker voor de eerste optie gekozen om me daarna nog beroerder te voelen.
Nu ben ik daadwerkelijk in staat om een andere keuze te maken. Eentje waardoor ik blij word en welke me een goed gevoel geeft, zonder schuld. Door steeds weer voor deze keuzes te komen staan en keuzes te maken, sterk je jezelf iedere keer dat je een keuze maakt. Dat geldt voor de minder gezonde keuze en voor de gezonde keuze. Je hebt niets te verliezen met het maken van een gezonde keuze, alleen maar te winnen. Probeer het maar eens….en nog een keer en de keer daarna weer…… je zult zien dat een goede keuze maken, steeds wat vanzelfsprekender wordt en het gevoel daarna is een grotere beloning dan chocola met caramel en zeezout  🙂 
Welke keuze maak jij?