Hoe voorkom je ongewenst snacken?

Om een goed idee te krijgen waarom je eigenlijk behoefte hebt om te snacken terwijl je dat liever niet wilt, zou je eens kunnen gaan bijhouden op welke momenten je trek hebt in iets.
Bijvoorbeeld: wat ben je aan het doen of juist niet aan het doen, moet wie ben je, hoe voel je je op dat moment etc…
Op deze manier kun je duidelijk in kaart brengen waarom je wilt snacken.
Dit geeft inzicht en inzicht is een eerste stap tot verandering.
Daarnaast kun je ook zorgen dat je dusdanig voedzaam eet, dat je minder behoefte hebt aan snacken. Onder voedzaam eten versta ik, die voeding, die jouw lichaam geeft wat het op dat moment nodig heeft om te kunnen functioneren/presteren.
Dat vereist een goede hoeveelheid eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. Deze 3 liggen aan de basis van een gezond voedingspatroon. De hoeveelheden zijn per individu verschillend en kunnen berekend worden zodat jij weet welke hoeveelheden jouw lichaam nodig heeft.
Hoeveel en hoe intensief jij beweegt op een dag speelt uiteraard ook een rol bij de juiste hoeveelheden. Ook dit kan per dag worden uitgerekend.
Een ander aspect is jouw gedachten. Soms ben je overtuigd dat bepaalde producten écht nodig hebt Denk aan de beroemde chocola als je ongesteld wordt….😊
Of je hebt een zak chips in de kast liggen en die blijft je maar roepen….. Hoe verleg je dan jouw focus, zodat je die verleidelijke zak kunt laten voor wat het is?
Bedenk voor jezelf iets wat voor jou werkt. Ga eens op onderzoek uit om te kijken wat bij jou werkt. Een stuk fietsen, een wandeling in de natuur….Vaak zorgt beweging dat je hoofd rustiger wordt.
Op het moment dat je de verleiding hebt weerstaan, zul je merken dat je je goed voelt over dit succes. Onderschat de kracht van succes niet!! Hoe klein ze in jouw beleving ook zijn, ze zorgen  ervoor dat je steeds een stukje sterker wordt in verleidingen het hoofd te bieden.
Vier ieder succes, hoe klein ook.